دکوراسیون داخلی

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلی

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلی
امتیاز شما به این مطلب

شومینه مدرن یعنی این که از شر برجستگی‌های ذوزنقه‌ای، حجیم و نه‌چندان جذاب شومینه‌های سنتی راحت شوید و به جای حذف این منبع گرمایشی مفید، یک مدل شیک و به‌روز را جایگزین آن کنید.

به غیر از اشغال فضای مفید ساختمان، شومینه‌های سنتی به دلیل بوی نامطبوع سفال‌ها و ایمنی پایین هم مورد مذمت قرار می‌گیرند. بحث ایمنی آن‌ها به حدی مهم است که در یکی از بهترین فیلم‌های سال‌های اخیر (از دید نگارنده) یعنی «منچستر کنار دریا»، کارگردان کل تراژدی داستان را روی ایمن نبودن این شومینه‌ها سوار کرده بود.

توصیه می‌کنیم که اگر فرصتش را دارید، اولین بنشینید این فیلم را سر فرصت ببینید و بعد که نظرتان حسابی از شومینه‌های سنتی برگشت، بیایید این مقاله را بخوانید که به معرفی انواع شومینه مدرن و نکات خرید و نصب آن اختصاص دارد.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیشومینه مدرن چه ویژگی‌هایی دارد؟

این نوع شومینه با تعریف کلمه «مدرن» در دکوراسیون داخلی همخوانی کامل دارد؛ یعنی تا حد امکان ساده طراحی شده و با دکوراسیون مدرن از نظر وجود متریال طبیعی، شکل هندسی و سادگی همخوانی دارد. در ادامه با سایر ویژگی‌های این نوع شومینه آشنا می‌شوید:

  • با سوخت‌ها و انرژی‌های مختلف مثل گاز، هیزم، الکل و برق کار می‌کند.
  • فقط مخصوص فضای داخلی نیست و از آن در فضای باز و حتی کنار استخر و آب‌نما استفاده می‌شود.
  • اکثر مدل‌های آن فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند و حتی می‌توان آن‌ها را به‌صورت توکار استفاده کرد.
  • برخی از انواع آن مثل شومینه الکلی به دودکش نیازی ندارند.
  • طرح و رنگ شومینه مـدرن تنوع بیشتری نسبت به شومینه‌های سنتی دارد.
  • می‌توان این نوع شومینه را با سایر سبک‌های دکوراسیون مثل مینیمال، نئوکلاسیک و … هماهنگ کرد.
  • ایمنی بیشتر انواع آن از شومینه‌های سنتی بیشتر است.
  • می‌توان این شومینه را در بیشتر نقاط خانه نصب کرد.

با انواع شومینه مـدرن آشنا شوید

شومینه‌های مدرن انواع و اقسام زیادی دارند. به غیر از آنهایی که به‌صورت آماده در بازار به فروش می‌رسند؛ امکان تغییر طرح شومینه مدرن و ساخت آن بر اساس سفارش مشتری هم وجود دارد. به عنوان مثال شومینه دیواری مدرن بر اساس اندازه و عمق دیوار ساخته می‌شود. در ادامه با دسته‌بندی انواع شومینه‌های مدرن آشنا می‌شوید:

شومینه مدرن گازی

شومینه مـدرن گازی فرزند خلف شومینه‌های سنتی است که پس از گازکشی شهری، در هر خانه نوسازی دیده می‌شدند. مثل شومینه برقی مدرن این نوع شومینه‌ها شعله‌ای تمیز و خطی ایجاد می‌کنند. همچنین برخلاف مدل‌های قدیمی، دیگر در آن‌ها از سفال‌های هیزمی شکل به‌صورت نمادین استفاده نمی‌شود. شومینه گازی مدرن به‌صورت دیواری، دوطرفه، سه‌طرفه، چهارطرفه (ستونی) و زیر تلویزیونی نصب می‌شود.

مقاله پیشنهادی : طراحی آتشکده در فضای باز باغ و ویلا

گرمای این نوع شومینه نسبت به انواع دیگر بیشتر است و از میان ترندهای روز آن می‌توان شومینه گازی مدرن LCD را نام برد که مثل تلویزیون‌های LCD یک صفحه تخت و شفاف با قاب مشکی دارد.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیشومینه هیزمی مدرن

شومینه هیزمی مدرن شباهت زیادی به کوره‌های قدیمی دارد؛ ولی طراحی آن مدرن و به‌روز است و برخلاف کوره‌های قدیمی، می‌توان از آن‌ها در فضای داخلی هم استفاده کرد. برای افزایش ایمنی این شومینه‌ها، از شیشه‌های حرارتی استفاده می‌شود و محل نصب آن‌ها را طوری انتخاب می‌کنند که دود شومینه از طریق دودکش از ساختمان خارج شود.

بزرگ‌ترین نقطه شعف شومینه هیزمی مدرن این است که سوخت آن زیاد در دسترس نیست و قیمت بالایی دارد. اگر دوست ندارید سبک دکوراسیون کلاسیک، نئوکلاسیک یا بوهوی خود را زیاد تغییر بدهید، این نوع شومینه مناسب شما است.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلی

شومینه مدرن برقی

شومینه مـدرن برقی ایمن‌ترین، زیباترین و حتی مدرن‌ترین نوع شومینه‌های مدرن است. شومینه‌های برقی مدرن دیواری، کنجی، زیر تلویزیونی و … به‌صورت هوشمند ساخته می‌شوند؛ یعنی شما با استفاده از یک ریموت می‌توانید این شومینه‌ها را خاموش یا روشن کنید، میزان شعله‌ها را تغییر بدهید یا حتی رنگ شعله‌ها را عوض کنید.

شومینه شیشه‌ای برقی و مدرن معمولاً به‌صورت خطی طراحی می‌شود و شعله آن شباهت زیادی به شومینه‌های گازی و هیزمی دارد.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیشومینه مـدرن الکلی

چراغ‌های الکلی درس آزمایشگاه شیمی دوره دبیرستان را یادتان هست؟ شومینه مدرن الکلی هم دقیقاً مشابه همان چراغ‌های الکلی کار می‌کند. از آنجایی‌که دود آن برای سلامتی ضرر ندارد، می‌توان آن را بدون دودکش هم استفاده کرد و به همین دلیل حتی نوع پرتابل آن هم در بازار موجود است.

این شومینه شعله زیبا و شفافی تولید می‌کند؛ اما سوخت آن (اتانول) نسبت به سایر انواع شومینه‌های مدرن گران‌تر است. به همین دلیل استفاده از آن برای گرم‌کردن کل خانه چندان منطقی نیست.

شومینه مدرن چوبی

معمولاً به همان شومینه‌های مدرن هیزمی یا شومینه‌هایی که قاب چوبی دارند شومینه مـدرن چوبی می‌گویند. البته استفاده از چوب برای فریم اصلی شومینه (با هر نوع سوخت) منطقی نیست و معمولاً این شومینه‌ها یک فریم از جنس شیشه نشکن یا چدن دارند.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیشومینه مـدرن چدنی

شومینه مدرن چدنی هم رویکردی مدرن به شومینه‌های چدنی قدیمی است. معمولاً طرح شومینه مدرن چدنی تلفیقی از سنت و مدرنیته است و به دلیل ظاهر زمختی که دارد، بیشتر به درد خانه‌های کلاسیک و نئوکلاسیک می‌خورد. البته معدود طرح‌های ساده آن (مثل طرح زیر) به درد خانه‌های مدرن هم می‌خورند.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیشومینه مـدرن دیواری

شومینه مدرن دیواری محبوب‌ترین نوع این شومینه‌ها است؛ چون فضای زیادی را اشغال نمی‌کند، به‌راحتی می‌توان آن را با دکوراسیون خانه هماهنگ کرد و از طرف دیگر لوله، کابل و سایر متعلقات آن در دیوار پنهان می‌شوند. از طرف دیگر با کمی خلاقیت می‌شود دیوار حامل این شومینه را به نقطه کانونی خانه تبدیل کرد.

این شومینه‌ها معمولاً با استفاده از گاز یا برق کار می‌کنند و برای ایمنی بیشتر یک شیشه مقاوم در برابر حرارت در جلوی آن‌ها تعبیه شده است.

شومینه مـدرن کنجی

شومینه مدرن کنجی نسخه پیشرفته‌تر شومینه‌های کلاسیکی هستند که قسمت بالایی آن‌ها ذوزنقه‌ای شکل بود و در گوشه اتاق‌های پذیرایی دیده می‌شدند. این نوع شومینه معمولاً با تعویض قسمت گازسوز شومینه‌های قدیمی و جایگزین‌کردن آن با متریال یا سیستم سوخت‌رسانی جدید و تعبیه یک شیشه محافظ ساخته می‌شوند. به همین دلیل هزینه ساخت شومینه کنجی مدرن از سایرین کمتر است.

شومینه مـدرن زیر تلویزیون

شومینه مدرن زیر تلویزیون بهترین راهکار برای خانه‌های کوچک است. این نوع شومینه در دسته شومینه‌های دیواری قرار می‌گیرد، با این تفاوت که با قراردادن آن زیر تلویزیون در خانه‌های کوچک، ۲ نقطه کانونی فضا یکی می‌شوند. همچنین این شومینه معمولاً با انرژی برق کار می‌کند تا به تلویزیون آسیبی نرسد و نیازی به دودکش، کنده‌کاری، اشغال فضای بیشتر و … نداشته باشد.

برای خرید شومینه مـدرن به این نکات توجه کنید

پیش از خرید شومینه‌های مدرن، حواستان به نکات زیر باشد تا هم شومینه به خانه شما بیاید و هم برای چیزی که کارایی چندانی برایتان ندارد متحمل هزینه نشوید:

  • قیمت اولیه و هزینه نصب و نگهداری شومینه‌های مدرن معمولاً از شومینه‌های سنتی بیشتر است.
  • درصورتی‌که در محل نصب شومینه انشعاب برق یا گاز نداشته باشید، برای نصب آن‌ها متحمل هزینه و بازسازی‌های احتمالی می‌شوید.
  • شومینه‌های گازی و هیزمی نیاز به دودکش دارند؛ بنابراین یا باید آن‌ها را در محل نصب بخاری یا شومینه قبلی نصب کنید یا مسیر موردنیاز برای دودکش این شومینه‌ها را ایجاد کنید.
  • شومینه‌های مدرن معمولاً برای گرم‌کردن کل خانه مؤثر نیستند.
  • این شومینه‌ها می‌توانند زیبایی خانه را افزایش دهند و کاری کنند که فضای آن صمیمی‌تر به نظر برسد.
  • شومینه‌های مدرن معمولاً مجهز به سیستم‌های قطع خودکار گاز و سوخت هستند که در صورت بروز نشتی عمل می‌کنند.
  • نصب شومینه‌های گازی و هیزمی به‌صورت توکار، زمان بر است و کثیف‌کاری زیادی دارد.

شومینه مدرن ایده ای نو در دکوراسیون داخلیبهترین جای شومینه مـدرن در خانه

معمولاً بهترین مکان برای نصب شومینه‌های مدرن اتاق پذیرایی است؛ اما این شومینه‌ها می‌توانند در پذیرایی نقش‌های مختلفی را بازی کنند و بر اساس همان نقش، زیبایی و هماهنگی دکوراسیون خانه را تغییر دهند. اولین کاربرد شومینه مدرن در پذیرایی، نقطه کانونی است.

اگر در اتاق پذیرایی تلویزیون ندارید یا فضای مربوط به آن را تفکیک کرده‌اید، می‌توانید مبل‌های جلوی شومینه را از نوع راحتی انتخاب کنید و آن‌ها را به‌صورت گفتگو محور و حول نقطه کانونی شومینه بچینید:

  • گاهی اوقات هم می‌توان از شومینه‌های مدرن به عنوان گرمابخش کنج تنهایی خانه استفاده کرد
  • شومینه‌های مدرن می‌توانند یخ فضا را در ناهارخوری بشکنند
  • همچنین با استفاده از این شومینه‌ها دیگر برای نرفتن به تراس و حیاط در فصل سرد بهانه‌ای ندارید

در پایان هم توصیه می‌کنیم که مثل هر ترند مدرن دیگری، ابتدا در مورد مزایا و معایب شومینه‌های مدرن و نکاتی مثل هماهنگی رنگ شومینه مـدرن با دکوراسیون خانه خود خوب تحقیق کنید تا کارایی لازم را برای شما داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *