آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

امتیاز شما به این مطلب

فایرپلیس (FirePlace) به انگلیسی یعنی «جایی برای آتش». با وجود این که به صورت رایج برای شومینه یا شومینه باغی استفاده می‌شود، اما ترجمه دقیق آن همان آتشدان است. آتشدان‌ها وسایلی فلزی و مقاوم در برابر حرارت هستند، که نه داخل دیوار بلکه مستقلا به عنوان منبع گرما عمل می‌کنند. شما می‌توانید فایرپلیس خود را هر جایی از خانه، اتاق‎ها و حتی حیاط و ویلا قرار بدهید، حرارت آن را تنظیم کرده و از گرمای مطبوعش در پاییز و زمستان لذت ببرید. در این مطلب با هم انواع استایل‌های آتشدان، کاربردهای آن و کار با این وسیله را بررسی میکنیم.

آتشدان چیست؟

همه وسایل گرمایشی شامل محفظه‌هایی هستند که با یک فرایند مکانیکی یا شیمیایی، دمای محیط اطراف را بالا می‌برند. روشن کردن آتش در فایرپلیس مصارف مختلفی دارد؛ برای گرما، برای ایجاد آتش خارجی یا حتی کباب کردن غذاهای مختلف. طراحی آتشدان به صورت دربسته انجام می‌شود، تا گرما و شعله را مهار کرده و به کسی آسیب نزند. این روزها این وسیله قدیمی دوباره ترند شده و حتی در بعضی از خانه‌ها، جای سیستم‌های گرمایشی لوکس مثل انواع شومینه گازی و مدل‌های مختلف را گرفته است. همچنین تنوع منبع گرما در فایرپلیس زیاد است و آتش آن می‌تواند به صورت گازی یا هیزمی ایجاد شود.

مقاله پیشنهادی : طراحی آتشکده در فضای باز باغ و ویلا

انواع آتشدان

حالا که متوجه سیستم کاری فایرپلیس شدیم، بیایید انواع آن را هم بشناسیم. آتشدان‌ها بر اساس مدل کارکرد خود، چهار نوع دارند:

آتشدان هیزمی

مدل هیزمی، یکی از کم‌هزینه‌ترین و در دسترس‌ترین آتشدان‌ها برای به کار بردن در فضای خانه یا ویلاست. آتش این مدل از طریق کنده‎های چوبی داخلش روشن می‌شود و باید همیشه برای استفاده از آن، چوب در دسترس داشته باشید. شعله این آتش برای کسانی که علاقمند به طبیعت هستند ایدئال است، چون صدای سوختن چوب، بوی آن و حس و حال جنگلی‌اش را می‎‌شود لمس کرد. از آن جایی که آتشدان هیزمی مقداری دود تولید می‌کند، بهتر است که حتما آن را در تراس، حیاط یا فضایی دارای تهویه استفاده کنید.

آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

آتشدان گازی

آتشدان گازی با اتصال به گاز شهری، شبیه به یک بخاری عمل کرده و یک شعله گازی ایجاد می‌کند. گرمای این فایرپلیس زیاد و مناسب خانه‌های سرد است، اما در لوله‌کشی و نصب آن باید احتیاط زیادی کنید. حتما لوله‌کشی را به صورت توکار انجام دهید تا آتشدان در معرض آسیب و نشت گاز نباشد. استفاده از این فایرپلیس نسبت به مدل هیزمی ساده‌تر است و در فضاهای داخلی ایمنی دارد.

آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

آتشدان برقی

همان طور که از اسمش مشخص است، این مدل آتشدان با یک هیتر برقی گرما ایجاد کرده و با یک سوئیچ می‌توانید روشن و خاموشش کنید. آتشدان برقی برای همه فضاها مناسب است؛ هم در فضای اتاق در آپارتمان‌های کوچک و هم به عنوان یک المان تزیینی در فضای باغ و ویلا. بسیاری از کافه و رستوران‌ها هم برای گرمایش میزهای خارج از این مدل فایرپلیس استفاده می‌کنند.

آتشدان ذغالی

سیستم کار اینفایرپلیس تا حدود زیادی شبیه به آتشدان هیزمی است و هر دو با سوزاندن یک سوخت طبیعی آتش ایجاد می‎کنند. ذغال سوخت اصلی این مدل است و به علت ایجاد دود و بو بهتر است که آن را در فضای باز یا حتی به عنوان گریل در باغ استفاده کنید. آتشدان‌های ذغالی معمولا به صورت پوشیده طراحی شده، یا یک سطح مخصوص برای پوشاندن شعله دارند.

آتشدان چیست و چه کاربردی دارد؟

نکات ایمنی استفاده از آتشدان

اولین و مهم‌ترین نکته استفاده از آتشدان، مهار و ایمن کردن آتش است. در مدل‌هایی که آتش در معرض هواست، با افتادن اتفاقی یک وسیله یا وزش شدید باد، آتش می‌تواند در چند ثانیه گر گرفته و باعث ایجاد حادثه شود. پس شعله را همیشه تحت کنترل داشته باشید و در صورت لزوم، یک صفحه فلزی مخصوص رویش بگذارید (این کار باعث کاهش گرما نخواهد شد). این‌ها، نکاتی هستند که با تهیه آتشدان باید همیشه در نظر بگیرید:

  • مکان قرارگیری: بهتر است فایرپلیس را در مکانی قرار دهید که پنجره یا تهویه دارد و در اطراف آن هیچ ماده قابل اشتعالی وجود نداشته باشد.
  • مواد باکیفیت: اگر آتشدان شما نیاز به سوخت خارجی دارد (چوب، کنده یا ذغال) حتما متریال باکیفیت و خوبی در آن بگذارید، تا بوی نامطبوعی نگیرد.
  • نحوه روشن کردن: فایرپلیس را حتما با وسایل الکتریکی مناسب یا سوئیچ خود آتشدان روشن کنید. اگر نیاز به شعله دارد، یک فندک کوچک کافی است. هیچ وقت بنزین یا سوخت را در مقدار زیاد روی آتشدان نریزید.
  • نظارت همیشگی: آتشدان را به مدت طولانی بدون نظارت رها نکنید و هر جای خانه که هستید، گوشه چشمی به آن داشته باشید.
  • اطفا آتش: قبل از ترک محل و پایان استفاده، مطمئن شوید که آتش کاملا خاموش شده و دستگاه رو به سردی می‌رود. همه جا را چک کنید تا حتی کوچک‌ترین شعله‎ای روشن نمانده باشد.
  • شرایط محیطی: فایرپلیس را در محیط‌های پرباد و فضاهای بسته استفاده نکنید. همیشه دستورالعمل تولیدکننده را بخوانید و نکات مهم را رعایت کنید.

قیمت ساخت آتشدان

هزینه نهایی ساخت آتشدان، به مدل و اندازه چیزی که می‎سازید بستگی دارد. شما برای ساختن یک فایرپلیس ابتدایی و ساده، به مواد و متریالی مانند بتن، ملات، المنت، صفحات فلزی، لوله‌کشی و چوب یا ذغال نیاز دارید. هزینه این موارد می‌تواند از ۵ میلیون تومان شروع شده و به نزدیک بیست میلیون تومان (با توجه به سایز) برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.