انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنها

انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنها

امتیاز شما به این مطلب

یکی از مسائل مهم و قابل توجه برای اشخاصی که می‌خواهند از انواع سنگ ساختمانی در مکان‌های مرطوب استفاده کنند، میزان مقاومت آن سنگ‌ در برابر جذب رطوبت است. بسیاری از سنگ‌های طبیعی حاوی خلل و فرج متعدد هستند و امکان استفاده از آن‌ها در مناطق پربارش و فضاهایی که رطوبت محیط بالا است، وجود ندارد. افراد باید قبل از انتخاب و خریدن سنگ‌ مورد نظر، از دلایل نیاز به سنگ مقاوم در برابر رطوبت در ساختمان‌ها آگاه شوند و سپس با بررسی ویژگی‌های هر کدام از سنگ‌ها، بهترین گزینه را انتخاب کنند. ما در این مقاله به بررسی جامع سنگ‌های مقاوم در برابر رطوبت می‌پردازیم و در نهایت بهترین گزینه‌ها را معرفی می‌کنیم. بنابراین اگر شما هم برای انتخاب مناسب‌ترین سنگ طبیعی مقاوم به رطوبت، دچار تردید شدید تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنهامعرفی سنگ‌های مقاوم در برابر رطوبت

مقاوم‌ترین سنگ‌های ساختمانی در برابر رطوبت شامل موارد زیر می‌شود:

سنگ تراورتن:

یکی از بهترین و مقاوم‌ترین سنگ‌های ساختمانی که در برابر رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد، سنگ تراورتن است که در دسته سنگ‌های آهکی متخلخل قرار می‌گیرد. افراد می‌توانند در فضاهای سرپوشیده و سرباز مانند نمای ساختمان، دیوارپوش، کفپوش، حیاط، پاسیو، پارکینگ، راهرو‌، مسیر‌های پیاده‌روی، پله و راه‌پله‌ها، کابین حمام و شومینه از آن استفاده کنند. البته باید به این نکته توجه کنید که سنگ تراورتن تحمل دمای نقطه انجماد را نداشته و به‌راحتی در این شرایط آسیب می‌بیند.

سنگ گرانیت:

سنگ گرانیت یکی دیگر از سنگ‌های طبیعی مقاوم در برابر رطوبت است که از سرد شدن تدریجی مواد مذاب تشکیل شده و بعد از الماس، سخت‌ترین سنگ جهان شناخته می‌شود. این سنگ در دسته سنگ‌های غیر متخلخل قرار می‌گیرد و رطوبت نمی‌تواند به داخل آن نفوذ کند. بنابراین امکان استفاده از آن در فضاهای داخلی یا خارجی ساختمان مانند نمای ساختمان، سنگ فرش، سنگ صفحه کابینت، پله‌ها، پارکینگ و فضاهای عمومی وجود دارد.

سنگ مرمر:

سنگ مرمر از سنگ آهک دگرگون شده به وجود می‌آید و دوام بسیار بالایی در برابر گرما، سرما، بارش و شرایط آب و هوایی مختلف از خود نشان می‌دهد. بنابراین امکان استفاده از آن به عنوان سنگ نما، سنگ دیوار، سنگ کف، سنگ بین کابینتی، سنگ فرش و پله‌ها وجود دارد. البته باید به این موضوع توجه کنید که سنگ مرمر یک سنگ متخلخل و حساس در برابر مواد اسیدی است. در صورت مواجهه با باران‌های اسیدی یا مواد شیمیایی نامناسب، سطح سنگ دچار خوردگی و فرسایش می‌شود. بهترین‌ مکان‌ها برای استفاده از سنگ مرمر، فضاهای داخلی ساختمان‌های غیر صنعتی است.

انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنهاسنگ مرمریت:

سنگ مرمریت هم جزو سنگ‌های طبیعی مقاوم در برابر رطوبت به حساب می‌آید که ساختار متراکمی دارد و با انجام فرآوری‌های مختلف، سطح آن نسبت به شرایط آب و هوایی متنوع و رطوبت مقاوم می‌شود. از سنگ‌های مرمریت در فضاهایی مانند لابی هتل، پله‌های داخلی، تزیینات دیوار، کانتر اَشپزخانه و فضای بین کابینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنگ‌های مرمریت مقاوم‌سازی شده که کمترین میزان تخلخل را داشته باشد، علاوه بر موارد بالا در روشویی سرویس‌های بهداشتی هم مورد استفاده قرار ‌می‌گیرند.

البته باید به این نکته توجه کنید که مقاومت انواع سنگ مرمریت با یکدیگر متفاوت است و بعضی از آن‌ها نسبت به شرایط مرطوب، مقاومت کمتری از خود نشان می‌دهند. بنابراین در صورتی که می‌خواهید از سنگ مرمریت در مکان‌هایی که به طور مداوم در معرض رطوبت قرار دارند، استفاده کنید، باید مقاوم‌ترین نوع آن را انتخاب کنید.

مقاله پیشنهادی : انواع صفحه کابینت ضد آب و ویژگی های آن

برای استفاده از سنگ‌های ساختمانی در محیط‌های مرطوب، انتخاب سنگ‌های مقاوم به رطوبت بسیار مهم است. سنگ‌هایی مانند تراورتن، گرانیت، مرمر و مرمریت مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند و با بررسی ویژگی‌های هرکدام، می‌توان بهترین گزینه را برای محیط‌های مرطوب انتخاب کرد.

دلایل نیاز به سنگ مقاوم در برابر رطوبت در ساختمان‌ها

یکی از مسائل مهمی که باید در هنگام خرید سنگ‌های طبیعی برای ساختمان‌ها در نظر گرفته شود، میزان مقاومت سنگ انتخاب شده آن‌ها در برابر رطوبت است. این مسئله برای سنگ‌هایی که قرار در مکان‌های مرطوب مورد استفاده قرار می‌گیرند، اهمیت بیشتری دارد. زیرا جذب رطوبت توسط سنگ موجب ایجاد شکاف، ترک‌خوردگی، پوسیدگی و در نهایت تخریب زودهنگام آن سنگ شده و هزینه‌های جانبی و تعمیر ساختمان را به مقدار قابل توجهی افزایش می‌دهد. علاوه‌بر‌آن سنگ‌های ساختمانی که در برابر رطوبت مقاوم نباشند، به مرور زمان طرح و رنگ اولیه خود را از دست می‌دهند و پس از برخورد رطوبت به آن سوراخ‌هایی روی سطح آن ایجاد می‌شوند.

انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنهاویژگی‌های سنگ مقاوم در برابر رطوبت چیست؟

  • عدم پوسیدگی
  • عدم ترک خوردگی
  • عدم کپک‌ زدگی و رشد قارچ روی سطح سنگ
  • دوام بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
  • عدم جذب رطوبت
  • عدم سوراخ شدن سطح سنگ
  • چسبندگی مناسب به متریال پشت خود
  • لغزنده نبودن سنگ‌های مورد استفاده در کف‌سازی

انواع سنگ مقاوم در برابر رطوبت و ویژگی های آنهامقایسه سنگ‌های طبیعی و مصنوعی از نظر مقاومت در برابر رطوبت

بسیاری از کاربران درباره این مسئله سوال می‌پرسند که سنگ‌های طبیعی در برابر رطوبت مقاوم‌تر هستند یا سنگ‌های مصنوعی؟ درباره این مسئله باید بگوییم که میزان مقاومت سنگ‌های طبیعی در برابر رطوبت به میزان خلل و فرج موجود در هر سنگ بستگی دارد. هر چه این میزان کمتر یا نزدیک به صفر باشد، سنگ در برابر رطوبت مقاوم‌تر است. سنگ‌های مصنوعی به طور کلی فاقد خلل و فرج هستند یا میزان تخلخل آن‌ها بسیار پایین است. به همین دلیل رطوبت نمی‌تواند وارد سنگ شده و آن را تخریب کند.

جمع بندی

اهمیت انتخاب مقاوم‌ترین سنگ‌های ساختمانی هنگامی مشخص می‌شود که ما بخواهیم در محیط‌های مرطوب از سنگ طبیعی استفاده کنیم. از آنجایی که بسیاری از سنگ‌های طبیعی تخلخل بالایی دارند، رطوبت به راحتی درون آنها نفوذ می‌کند و به مرور موجب ترک خوردگی، شکاف و شکستگی سنگ می‌شود. بنابراین در درجه اول شناختن ویژگی‌های سنگ مقاوم به رطوبت اهمیت پیدا می‌کند. در درجه دوم افراد باید مقاوم‌ترین سنگ‌ها را بشناسند و درباره کاربرد هر یک اطلاعات کاملی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.