آشنایی با محصولات

فرق سیلر و کیلر چیست؟

فرق سیلر و کیلر چیست؟
امتیاز شما به این مطلب

اگر با رنگ کردن چوب سروکار داشته باشید، احتمالا نام‌های سیلر و کیلر را شنیده‌اید. این دو، به عنوان لایه‌های پوشاننده و محافظ چوب و رنگ چوب استفاده می‌شوند. از این رو در این مطلب، قصد داریم تا در مورد سیلر و کیلر، تفاوت این دو و نحوه‌ی اجرای آن‌ها روی چوب بپردازیم. با ما در ادامه‌ی مطالب همراه باشید.

فرق سیلر و کیلر چیست؟

در ابتدا می‌خواهیم درباره فرق سیلر و کیلر صحبت کنیم. برخی افراد تفاوت این دو را نمی‌دانند و یا با طرز استفاده از سیلر و کیلر آشنایی ندارند. به همین خاطر باید اول درباره تفاوت آن‌ها و سپس نحوه اجرا روی چوب صحبت کنیم.

به طور خلاصه می‌توان گفت که سیلر، پوشاننده منافذ و درزگیر است و کیلر، به عنوان محافظ نهایی کاربرد دارد. این دو با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند که در ادامه به صورت موردی به تک‌تک آن‌ها می‌پردازیم:

غلظت

غلظت سیلر از کیلر بیشتر است. با این وجود هر دوی آن‌ها به صورت خام به فروش می‌رسند و برای استفاده، باید ابتدا با حلال رقیق شوند. رقیق کردن آنها باید با تینر فوری انجام شود. البته تینر استفاده شده برای کیلر و سیلر یکسان نیست. نکته مهم این است که با توجه به دوام کم سیلر، سعی کنید به مقدار نیاز آن را رقیق کنید و بلافاصله از آن استفاده کنید؛ چرا که اگر برای طولانی مدت بماند، کارایی آن از بین می‌رود.

برای رقیق کردن سیلر باید از تینر 15000 یا 20000 و برای رقیق کردن کیلر، از تینر 10000 یا 12000 استفاده کرد. بهتر است در زمستان برای سیلر از 20000 و برای کیلر از 12000 استفاده شود.

مقاله پیشنهادی : تفاوت پارکت لمینت با پارکت

رنگ

رنگ هر دو عسلی است اما سیـلر مایل به کهربایی می‌باشد. تفاوتی که بین رنگ و شفافیت آن‌ها وجود دارد، این است که وقتی حلال به سیلر و کیلر اضافه می‌شود، سیلر کدورت بیشتری نسبت به کیـلر دارد؛ به طوری که ممکن است نتوانید ته ظرف را ببینید.

فرق سیلر و کیلر چیست؟بسته‌بندی

بسته‌بندی سیلر به صورت قوطی و کیـلر به شکل قوطی و اسپری می‌باشد. و برای استفاده‌ آن‌ها روی سطح چوب، می‌توان از قلم‌مو، غلتک و پیستون استفاده کرد.

ترتیب استفاده از سیلر و کیلر

همانطور که بالاتر اشاره شد، سیلر نقش پوشاننده منافذ چوب و هم‌چنین عایق را دارد، اما کیلر در مرحله نهایی استفاده می‌شود و از این رو، نقش محافظتی ایفا می‌کند. ترتیب استفاده از سیـلر و کیلـر بسیار مهم است.

سیـلر پس از سنباده‌کشی تولیه و سپس تمیز کردن سطح چوب استفاده می‌شود؛ در حالیکه کیـلر در انتها روی سطح چوب زده می‌شود.

آموزش اجرای کیلر و سیلر

پس از اینکه به خوبی متوجه تفاوت سیـلر و کیـلر شدید، نوبت آن فرارسیده که درباره آموزش زدن کیلر و سیلر روی چوب صحبت کنیم. همانطور که پیش‌تر اشاره شد، ابتدا باید سیـلر و سپس کیـلر اجرا شود.

اجرای سیلر

قبل از اینکه سیلر را روی سطح چوب اجرا کنید، باید سطح چوب صاف و مرتب و تمیز باشد. برای این کار ابتدا با سنباده مناسب، سطح را صاف کنید. سپس چوب را با دستمال تمیز کنید تا ذرات روی سطح چوب باقی نمانند.

پس از این کار نوبت اجرای سیلر است. سیلر به صورت خام به فروش می‌رسد و باید با استفاده از تینر 15000 یا 20000 رقیق کنید. دقت کنید که بیشتر از نیاز، رقت را انجام ندهید چرا که دوام سیلر کم است و نباید طولانی‌مدت باقی بماند و کارایی خود را از دست می‌دهد.

فرق سیلر و کیلر چیست؟پس از اینکه سیلر با حلال خود که تینر فوری 15000 یا 20000 است رقیق شد، با استفاده از قلم‌مو یا پیستوله سطح چوب را با آن می‌پوشانیم. می‌توانید دو یا سه بار این مرحله را تکرار کنید، اما باید اجازه دهید تا لایه‌ی قبلی کاملا خشک شود و سپس لایه بعدی روی آن اجرا شود. مدت زمان مناسب برای خشک شدن سیلر، دو الی سه ساعت است.

مقاله پیشنهادی : میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

پس از اینکه سیلر خشک شد، می‌توانید از سنباده (در حد ملایم و فقط برای صاف کردن سطح) استفاده کنید. دقت داشته باشید که این مرحله صرفا برای صاف کردن سطح چوب پوشیه‌شده با سیلر است، نه پاک کردن لایه‌ی سیلر! و سطح را با دستمال تمیز کنید.

در صورتی که احساس کردید سطح چوب شما هنوز نیاز به بتونه‌کاری دارد، نگران نباشید. حتی بعد از اجرای سیلر نیز می‌توانید این کار را انجام دهید و درزها و منافذ باقی‌مانده را با بتونه‌کاری بپوشانید. هر چند که این کار باید با دقت انجام شود.

اجرای کیلر

پس از اینکه سیلر اجرا شد و سطح چوب صاف شد، باید از کیلر استفاده شود که مرحله نهایی است. کیلر دو نوع مات و براق دارد. بنابراین اگر قصد دارید سطح براقی داشته باشید، می‌توانید از نوع براق آن استفاده کنید.

همانطور که بالاتر گفته شد، کیلر نیز به صورت خام به فرش می‌رسد که باید برای استفاده، آن را با تینر فوری 10000 یا 12000 رقیق نموده و سپس آن را اجرا کنید. البته کیلر به صورت اسپری نیز موجود است که نکته مثبت آن نسبت به بسته بندی قوطی، خشک شدن سریع‌تر آن است.

فرق سیلر و کیلر چیست؟کاربرد کیلر و سیلر

سیلر و کیلر هر دو پوشاننده سطح چوب هستند، با این تفاوت که سیلر منافذ چوب را می‌پوشاند و مستقیما روی چوب خام قرار می‌گیرد و آن را نفوذ‌ناپذیر می‌کند؛ درحالیکه کیلر نقش محافظت‌کننده دارد و به عنوان لایه نهایی استفاده می‌شود. در مرحله اول سیلر روی چوب خام و پس از سنباده‌کشی زده می‌شود تا منافذ پر شود و نفوذناپذیر شود؛ و این کار می‌تواند دو الی سه بار انجام شود. در حالیکه کیلر در مرحله پایانی اجرا می‌شود و دیگر لایه جدیدی روی آن قرار نمی‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *