ترفندهای دکوراسیون

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟
5/5 - (1 امتیاز)

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

پنتری روم چیست؟ اتاقی کوچک یا کمد و کابینتی است که معمولا در آشپزخانه یا نزدیک آن قرار دارد و برای ذخیره‌ی خوراکی‌های فاسدنشدنی و لوازم آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. پنتری با توجه به اندازه و ابعاد آشپزخانه، می تواند از کمدی بزرگ تا قفسه های کوچک کابینت را در بر بگیرد. با این حال، زمانی که از پنتری روم صحبت میشود، معمولا بیشتر اتاقکی انبار مانند منظور است که آنقدر بزرگ باشد که بتوان در آن قدم گذاشت و به راحتی به اقلام مختلف دسترسی داشت.

پنتری در واقع از کلمه فرانسوی pan به معنی نان گرفته شده است و کلمه pantry را به وجود آورده است. اینطور گفته شده که در گذشته از فضایی سرد و تاریک برای نگهداری مواد غذایی فاسد نشدنی مانند: نان، کیک و… استفاده میشده است که شبیه به چنین فضایی، در برخی خانه های قدیمی ایرانی هم، در قالب سرداب مشاهده میشد. اما این روزها کم کم مفهومش تغییر کرده و به فضایی جذاب و مدرن در آشپزخانه، یا اتاقی در کنار آشپزخانه به عنوان پنتری روم تبدیل شده است.

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

انواع پنتری آشپزخانه

اینکه پنتری شما چگونه باشد از مسائل اصلی در طراحی این فضا است. فضای پنتری هم می تواند بزرگ و به صورت اتاقی مجزا، و هم به صورت گنجه یا کابینت با قفسه های باز باشد. از پنتری حتی در کنج ها و گوشه های کم استفاده، مثل زیرپله، نیز می توان استفاده کرد؛ یا به صورت کشویی بلند و باریک در کنار یخچال و…

پنتری روم

در خارج یا داخل آشپزخانه فضایی را طراحی می کنند که قفسه بندی شده و برای نگهداری مواد غذایی مناسب است. اگر فضایی مجزا مانند پنتری روم با کابینت و قفسه‌های زیاد داشته باشید می‌توانید خیلی راحت و منظم مواد غذایی حجیم را در چنین فضایی نگهداری نمایید.

پنتری کابینت

فضایی در داخل کابینت است که برای نگهداری حبوبات و ادویه و… از آن استفاده می شود. فضای پنتری می تواند به صورت گنجه یا کابینت با قفسه های باز باشد.

کاربرد پنتری روم در آشپزخانه:

در پنتری می توان مواد غذایی فاسد نشدنی که احتیاجی به یخچال ندارند، مانند برنج، شکر، آرد، گندم و جو، انواع کنسروها و سبزیجات خشک شده و تنقلات و چیپس و پفک و … را نگهداری کرد.

علاوه بر مواد غذایی از پنتری روم برای نگهداری لوازم آشپزی، مثل ماهیتابه ها و قابلمه ها و ظروف در سایزهای مختلف، کتاب های آشپزی، لوازم بهداشتی و شوینده و … استفاده می شود.

مزیت ایجاد پنتری روم در خانه :

  1. دسترسی راحت تر به وسایل و مواد اولیه
  2. طبقه بندی مواد غذایی و نظم بیشتر
  3. جلوگیری از نفوذ حشرات و سوسک به مواد خوراکی
  4. استفاده بهینه از فضای کابینت و محیط آشپزخانه
  5. جلوگیری از تغییر طعم و بوی مواد غذایی با تفکیک صحیح وسایل
  6. امکان نگه داری مقدار بیشتر مواد غذایی، در مدت طولانی تر

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

معمولا چه لوازم و وسایلی در پنتری نگهداری می شود؟

همان طوری که اشاره کردیم، مواد غذایی فاسد نشدنی که نیازی نیست در یک محیط خنک قرار داشته باشند را می توان در پنتری نگهداری کرد. از جمله این مواد غذایی می توانیم به برنج، گندم، جو، انواع کنسرو، سبزی های خشک شده، تنقلات مانند گردو، چیپس و غیره اشاره کرد. بهتر است قفسه بندی منظمی در فضای پنتری انجام شده و مواد خوراکی در قفسه هایی قرار داده شوند که با سطح زمین فاصله دارند.

مقاله پیشنهادی : ابعاد و اندازه استاندارد در آشپزخانه را بدانید

در کابینت ها و قفسه هایی که در سطح زمین ساخته می شوند نیز بهتر است ظروف اضافی و یا برخی ظروف سنگین گذاشته شوند. در این فضا می توان به خوبی از فاکتور خلاقیت استفاده کرد و در قسمت های بالایی نیز شلف ها و یا قفسه های دیواری دکوری نصب نمود. به عنوان مثال در این قفسه ها می توان وسایل دم دستی و یا وسایلی که وزن زیادی ندارند را قرار داد. توصیه می شود وسایل پر مصرف از محیط آشپزخانه دور نشده و آنها در فضاهایی مانند سبدهای سوپر مارکتی قرار دهید. به این شکل می توانید به روشی کاراتر و مفیدتر از محیطی که در اختیار دارید استفاده کنید. در ادامه این متن در مورد تفاوت های سبد سوپرمارکتی و پنتری صحبت خواهیم کرد.

تفاوت سبد سوپرمارکتی و پنتری

در قسمت قبل اشاره کردیم که برای افزایش نظم و ترتیب، سعی کنید از پنتری و سبدهای سوپر مارکتی استفاده نمایید. برخی ممکن است تصور کنند که سبد سوپرمارکتی کارایی پنتری را دارد و این در حالی است که این دو با هم متفاوت هستند. از جمله تفاوت های این دو می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • در سبدهای سوپر مارکتی، اقلامی که در طول روز بیشترین کاربرد را دارند قرار داده می شود. در حالی که در پنتری لوازمی قرار داده می شود که شاید در طول روز یک بار به آنها نیاز پیدا شود.
  • معمولا سبدهای سوپرمارکتی را در جاهایی نزدیک به یخچال و یا اجاق گاز قرار می دهند تا در حین آشپزی، رفت و آمد به میزان زیادی کاهش پیدا کند، اما پنتری را در هر جایی از آشپزخانه می توان قرار داد. حتی برخی متخصصان حوزه دکوراسیون می گویند که اگر یک فضای پرت و بی استفاده در آشپزخانه وجود داشته باشد، بهترین موقعیت و فرصت برای ساخت پنتری به شمار می رود.
  • اقلامی که می توان در پنتری قرار داد بیشتر از اقلامی است که می توان در سبدهای سوپرمارکتی گذشت. به صورت کلی ظرفیت سبدهای سوپری موجود در آشپزخانه از پنتری کمتر است.
    پنتری را هم می توان در داخل آشپزخانه ساخت و هم یک اتاق و فضای جداگانه به آن اختصاص داد. اما این مورد در رابطه با سبدهای سوپرمارکتی اصلاً امکان پذیر نیست؛ زیرا در این سبدها موادی قرار داده می شود که خانم های خانه دار برای انجام آشپزی به آنها نیاز فراوان دارند و امکان اینکه این سبد در خارج از آشپزخانه قرار داده شود، اصلاً وجود ندارد.
  • معمولا طراحی سبدهای سوپری به این منظور انجام شده تا لوازمی که حجم و وزن زیادی نداشته و کاربرد بالایی دارند در آنها قرار داده شود، در حالی که قفسه های پنتری در یک فضای جداگانه قرار داده می شوند و می توان لوازم و وسایل سنگین را در داخل آنها گذاشت.

طراحی و ساخت پنتری

اولین موضوعی که در طراحی و ساخت پنتری باید به آن توجه شود، پیدا کردن محل مناسب است. اگر فضای آشپزخانه بزرگ است و قرار دادن چند کابینت در آن مزاحمتی ایجاد نخواهد کرد، می توان از فضاهای اضافی موجود استفاده کرده و قفسه های پنتری را در آنجا قرار داد. در برخی از خانه ها یک مطبخ و یا یک آشپزخانه مخفی نیز وجود دارد. این فضا نیز بهترین و مناسب ترین محل برای ساخت پنتری می باشد. می توان این قسمت را کابینت بندی کرده و از آن به عنوان پنتری استفاده نمود.

معمولاً برای آنکه از فضای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده شود و جای زیادی در یک آشپزخانه و یا یک اتاقک اشغال نشود، بهتر است کابینت ها به صورت یکپارچه در آن قرار داده شوند. تعداد قفسه هایی که قرار است در پنتری قرار داده شوند کاملاً شخصی و سلیقه ای بوده و به نظر خانم های خانه و کسانی که در آن منزل زندگی می کنند بستگی دارد.

مقاله پیشنهادی : طراحی دکوراسیون آشپزخانه مطبخ دار

موضوع مهم دیگری که در ساخت و طراحی پنتری باید مورد توجه قرار داده شود، متریالی است که برای ساخت کابینت ها استفاده می شود. معمولاً توصیه می شود که سبک کابینت های اجرا شده در پنتری روم، با سبک کابینت های اجرا شده در آشپزخانه تطابق و هماهنگی داشته باشد. برای مثال اگر کابینت های آشپزخانه در سبک کلاسیک و یا مدرن هستند کابینت هایی که در پنتری قرار داده می شوند نیز باید از نوع کلاسیک و یا مدرن باشند و نباید تفاوتی از نظر سبک در بین این دو فضا وجود داشته باشد.

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

بی توجهی به این مورد، زیبایی شناسی وجلوه ظاهری آشپزخانه و پنتری را تحت تأثیر خود قرار می دهد. البته این در شرایطی است که پنتری در داخل آشپزخانه قرار بگیرد، اگر یک ساختمان به قدری بزرگ است که بتوان یک اتاقک جداگانه برای ساخت پنتری در نظر گرفت و کابینت های پنتری در مقابل چشم قرار نداشته باشند، نوع و سبک کابینت ها اهمیت زیادی پیدا نخواهد کرد.

معمولاً در ساخت قفسه های پنتری می توان از متریال هایی همچون شیشه، چوب، ام دی اف و یا آلومینیوم استفاده کرد. مهم ترین عاملی که در تعیین نوع متریال مورد استفاده برای ساخت کابینت های پنتری نقش اساسی دارد سلیقه شخصی است.

هزینه نصب پنتری

برای آنکه بتوان هزینه نصب پنتری را معین کرد باید به عوامل متفاوتی توجه داشت که برخی از مهم ترین آنها به شرح زیر است:

  • اولین عاملی که تأثیر جدی و بسزایی بر روی هزینه اجرای پنتری دارد، ابعاد است. هرچه ابعاد کار افزایش پیدا کند، میزان هزینه ای که باید برای آن صرف کرد نیز بالاتر خواهد رفت.
  • مورد دیگری که آن نیز باعث ایجاد نوسان در هزینه نصب پنتری می شود، نوع متریال های به کار رفته در ساخت پنتری است. اگر از متریالی با کیفیت و با دوام بالا برای ساخت کابینت های پنتری استفاده شود هزینه ساخت پنتری افزایش پیدا خواهد کرد اما اگر برای ساخت به سراغ متریال های بی کیفیت بروید هزینه ساخت پنتری نیز کاهش پیدا خواهد کرد. البته در انتخاب نوع متریال باید دقت کرد؛ زیرا مواد با مرغوبیت پایین ممکن است در ادامه هزینه هایی مانند هزینه تعمیر و نوسازی مجدد کابینت ها را بر روی دوش شما بگذارند.
  • یراق آلاتی که در ساخت کابینت ها به کار برده می شوند نیز در هزینه نصب تأثیر دارد. یراق آلات با کیفیت و با مرغوبیت بالا می توانند باعث افزایش هزینه نصب و طراحی این فضا شوند.
  • در صورتی که در قفسه ها از رنگ برای پوشش سطحی استفاده شود، قیمت افزایش پیدا خواهد کرد.

پنتری روم یا انبار خوراکی ها چه کاربردی دارد؟

چند ایده برای افزایش زیبایی و جذابیت پنتری

  • برای افزایش زیبایی و جذابیت پنتری می توان در مورد نور و ایجاد روشنایی فکرهای اساسی داشت. برای مثال می توان لامپ های کوچک و زیبایی را در بین طبقات قرار داد و به این شکل هم تنوعی بین قفسه ها ایجاد کرد و هم به افزایش روشنایی داخل قفسه ها کمک کرد.
  • می توانید از روش های مختلف کمک گرفته و دیواره های داخلی پنتری را تزیین کنید. این مورد می تواند زیبایی آشپزخانه را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
  • استفاده از ظرف های هماهنگ و زیبا نیز می تواند یکی از ایده های جذاب در افزایش زیبایی این قسمت از آشپزخانه باشد. سعی کنید برای نگهداری مواد مختلف، ظروف مشابه به کار ببرید و بر روی آنها یک برچسب قرار دهید. به این شکل، نظم و ترتیب و سرعت در انجام کارها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
  • از تمام فضاهایی که بدون استفاده هستند برای نصب کابینت های پنتری استفاده کرده و سعی کنید هارمونی را بین آنها رعایت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *