ترفندهای دکوراسیون

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل
5/5 - (1 امتیاز)

روش های شستن انواع پرده در منزل

شستن انواع پرده یکی از اصلی ترین اقداماتی است که در لیست کارهای خانه قرار دارد و انجام آن بر نظم و زیبایی خانه تاثیرگذار است. اکثر افراد برای شستن پرده‌های خود از خشکشویی کمک می‌گیرند. اما برخی نیز به دنبال راهکارهای ساده برای شستن پرده در منزل هستند. شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که تصور می کنید شستن پرده در خانه کار بسیار سخت و دشواری است. در این مطلب راهکارهایی برای نظافت و شستن انواع پرده در منزل ارائه می دهیم، با ما همراه باشید.

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل

روتین نظافت پرده ها

شستن پرده‌ها کار سختی است و به همین علت برخی از افراد سالی یکبار و هنگام خانه تکانی سراغ تمیز کردن پرده‌ها می‌روند که این کار ممکن است ظاهر ناخوشایندی به خانه بدهد. پرده‌های روشن با آلودگی‌های امروز سریع کدر و دودی می‌شوند. بنابراین لازم است بیش از سالی یکبار به آن‌ها رسیدگی شود. لازم است بدانیم که شستن انواع پرده در منزل می‌تواند با یک روتین معمولی کار ساده تری باشد:

  • روتین هفتگی: قبل از تمیز کردن هر اتاق ابتدا پرده آن را بتکانید. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گرد و خاک روی زمین بشیند. سپس اتاق را تمیز کنید و جارو بزنید.
  • روتین ماهانه: با استفاده از سری مخصوص جاروبرقی، روی پرده را به خوبی تمیز کنید. این کار را از بالا به پایین انجام دهید.
  • روتین سالانه: با انجام روتین ماهانه و هفتگی پرده‌های شما ظاهر تمیزتری خواهند داشت. بنابراین بسته به جنس و رنگ پردۀ شما ممکن است سالی یکبار نیاز باشد آن‌ها را پایین بیاورید و خشکشویی کنید. البته شستن انواع پرده در منزل، چنان که در ادامه توضیح می‌دهیم، کار دشواری نیست.

شستن انواع پرده با دست و لباسشویی

برای شستن انواع پرده در منزل چه با دست و چه با ماشین لباسشویی، لازم است ابتدا پرده را از میله جدا کنید. سپس طبق مراحل زیر عمل کنید.

  • اولین قدم برای شستن پرده، جدا کردن آن از چوب پرده است. این کار را با دقت انجام دهید تا پارچه ظریف پرده خراب نشود.
  • همچنین توجه داشته باشید که حتماً تمام گیره‌ها و قلاب‌ها را از پرده جدا کرده باشید تا در حین شستشو به بافت آن آسیبی وارد نکند.
  • پیش از آغاز فرایند شستشو، بهتر است ابتدا با استفاده از یک جارو برقی گرد و غبار نشسته روی پرده را تمیز نمایید.
  • این کار باعث می‌شود تا غبار نشسته روی پرده به طور کامل از آن جدا شده و بهتر تمیز شود.
  • پرده را در یک تشت آب قرار دهید. بهترین دمای آب برای شستن انواع پرده در منزل، آب سرد است. مگر این که در برچسب متصل به آن خلاف این نکته نوشته و دستورالعمل خاصی ارائه شده باشد.
  • بعد از چند دقیقه اگر قصد دارید پرده را با دست بشویید، مقداری شوینده ملایم به تشت اضافه نمایید.
  • پارچه را آرام در آب چنگ بزنید و سپس آبکشی کنید.

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل

مقاله پیشنهادی : چند روش صحیح شستشوی مبلمان

اگر قصد دارید با کمک ماشین لباسشویی شستن انواع پرده در منزل را امتحان کنید:

  • پرده‌ها را بعد از خیس خوردن در آب سرد، داخل ماشین بیاندازید.
  • با اضافه کردن شوینده به ماشین، می‌توانید آن را با آرام ترین دور روشن کنید.
  • توجه داشته باشید که نیمی از ظرفیت ماشین لباسشویی شما خالی باشد تا پرده‌ها خوب تمیز شوند.

فراموش نکنید که خشک کردن پرده‌ها باعث افزایش طول عمر مفید آن‌ها شده و از پوسیده شدن بافت پارچه جلوگیری می‌کند. حتماً پس از شستشو آن‌ها را با حرارت کم در خشک کن قرار دهید. این کار قطرات اضافی آب را از پرده جدا می‌کند. پس از خشک کردن پرده‌ها، آن‌ها را تکان داده و آویزان کنید تا کاملاً خشک شده و ظاهری صاف و مرتب پیدا کنند.

جنس برخی از پارچه‌ها به گونه ای است که نیازی به اتوکشی نداشته و در صورتی که بلافاصله پس از شستشو آویزان شوند، ظاهری صاف و مرتب به خود می‌گیرند. این در حالی است که برخی از پرده‌ها حتماً باید پیش از خشک شدن کامل، یک دور با حرارت متوسط اتو و سپس نصب شوند.

شستشوی انواع پرده با توجه به جنس آن

شستن پرده توری با دست

برای شستن پرده های توری با دست ابتدا باید تمامی اجزای جانبی همانند گیره ها، قلاب ها و … را از پرده جدا نموده و روی یک صندلی یا میز پهن کنید. یک سطل آب گرم آماده کرده و به میزان کافی از پودر دستی برف به آن اضافه کنید. حال پرده را داخل این محلول قرار دهید و صبر کنید تا به تمامی بخش های آن برسد. پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، پرده را از سطل آب خارج کرده و چند دقیقه زیر شیر آب نگه دارید تا کف از آن جدا شود.

توجه داشته باشید کشیدن بیش از حد پارچه روی هم یا وارد کردن فشار می تواند به بافت پارچه آسیب بزند. در پایان حوله را بین دو حوله قرار داده و به آرامی فشار دهید تا رطوبت اضافی از آن خارج شود. سپس آن را در هوای آزاد و زیر نور آفتاب پهن کنید تا کاملا خشک شود.

شستن پرده های توری در لباسشویی

پس از شستن پرده توری با دست می توانید یک دور هم آن را با ماشین لباسشویی بشویید تا از تمیزی کامل آن مطمئن شوید. توجه داشته باشید که شوینده مورد استفاده شما نباید قدرت بسیار بالایی داشته باشد و شوینده های ملایم بهترین انتخاب برای انجام این کار هستند. پس از تکمیل فرایند شستشوی پرده توری با ماشین لباسشویی می توانید طبق روش گفته شده در بخش قبل، با استفاده از حوله رطوبت اضافی آن را بگیرید.

شستن پرده حریر

پرده های حریر و شفاف را به طور منظم بشویید، حتی اگر هنوز آثار کثیفی و آلودگی روی آن ها دیده نمی شود. چرا که این پرده ها تنها زمانی وجود آلودگی ها را نشان می دهند که به طور کامل به بافت آن ها نفوذ کرده و موجب کدر شدن پارچه شده باشد.

برای شستن این پرده های شکننده، بهتر است از ماشین های لباسشویی با ظرفیت بالا استفاده کنید، به گونه ای که با قرارگیری پرده در ماشین، تقریبا نیمی از ظرفیت آن خالی مانده باشد. حداقل پنج دقیقه پیش از شروع شست و شو، پرده را در آب سرد قرار داده و تنها از شوینده های ملایم و یا در صورت تمایل از سفیدکننده ها استفاده نمایید. سپس ماشین را برای ۲ الی ۳ دقیقه در حالت شست و شوی ملایم روشن کنید.

شستن پرده پلیسه

سطح پرده های پلیسه پر از چین های متعدد می باشد و به همین علت قرار گیری آن ها در تشت آب می تواند باعث از بین رفتن زیبایی ظاهری آن ها شود. به همین علت توصیه می شود که حتی الامکان این پرده ها در تماس مستقیم با آب و محلول شوینده قرار ندهید. برای نظافت این پرده ها باید در ابتدا خاک سطح آن ها را جارو برقی گرفته و سپس از یک اسفنج آغشته به آب و محلول شستشو استفاده نمایید. تنها کافی است که اسفنج را به آرامی روی پرده بکشید تا آلودگی ها از سطح آن جدا شود. تمیز کردن چوب پرده ها را از یاد نبرید! با یک اسفنج یا برس مرطوب این بخش ها نیز به راحتی تمیز می شوند.

شستن پرده ساتن

پرده های از جنس ساتن زیبایی ظاهری بالایی دارند و جلوه ویژه ای به محیط پذیرایی منزل شما می بخشند. علی رغم ظاهر زیبای این جنس پرده ها، گرد و غبار هوا به راحتی به آن ها جذب می شود که شستن آن ها را اندکی دشوار نموده و نیاز به دقت بیشتری دارد. توصیه می شود در فواصل زمانی کوتاه با استفاده از جارو برقی، گرد و خاک نشسته روی سطح پرده را جمع آوری نمایید. به این ترتیب تعداد دفعات شست و شوی آن کمتر خواهد شد.

برای شستن پرده ساتن، آن را داخل یک ظرف آب ولرم ترکیب شده با کمی صابون رختشویی گلنار قرار دهید. برای این که رنگ پرده ثابت باقی بماند می توانید از کمی سرکه سفید نیز در محلول خود استفاده نمایید. همچنین می توانید این پرده ها را با آب سرد و درجه کم یا Gentle ماشین لباسشویی نیز شست و شو دهید.

شستن پرده آکریلیک

پرده های آکریلیک به سرعت چروک می شوند، به همین علت بهتر است که این نوع پرده را بدون جدا کردن از چوب پرده شست و شو دهید. برای این کار تنها کافی است که یک ملحفه تمیز پشت پرده بسته و چند حوله روی زمین، درست زیر پرده ها، پهن کنید. با آب گرم و دو الی سه قطره مایع شوینده محلولی درست کنید و یک اسپری را با آن پر کنید. تمام سطح پرده را با این محلول اسپری کنید و سپس با یک دستمال کتان سفید آن را تمیز کنید. در پایان ملحفه را از پشت پرده باز کرده و صبر کنید تا کاملا خشک شود.

شستن پرده مخمل

بهترین راه برای شستن پرده مخمل، خشکشویی کردن آن است. پیش از شست و شو این پرده ها باید حتما از ثبات رنگ آن ها مطمئن شوید. برای اینکار یک دستمال نمدار سفید را روی گوشه ای از پرده بکشید. در صورتی که رنگ پرده مخمل به دستمال منتقل شد، باید حتما آن را خشکشویی نمایید. در غیر این صورت، هر پنل از پرده را به ترتیب در یک ظرف حاوی آب سرد و چند قطره مایع شوینده شست و شو دهید. شستن پرده های مخمل سفید نیز به همین ترتیب قابل انجام است. توجه داشته باشید برای خشک کردن این پرده ها بهتر است آن ها را روی یک پارچه کتان پهن نموده و تحت هیچ شرایطی از خشک کن استفاده نکنید.

شستن پرده زبرا

پرده را از کرکره جدا نموده و روی یک سطح صاف قرار دهید. با یک فرچه نه چندان زبر و یا اسفنج، پرده را به آرامی شست و شو داده و سپس آبکشی کنید. پرده را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شده و سپس آن را نصب کنید. در صورتی که قصد دارید این کار را بدون جدا نمودن پرده زبرا از کرکره انجام دهید، در ابتدا با استفاده از جارو برقی خاک و غبار روی پرده را گرفته و یک دستمال تمیز و مرطوب را به آرامی روی آن بکشید. همچنین با استفاده از کمی مواد شوینده می توانید پرده زبرا خود را بسیار سریع تر و راحت تر از حد معمول تمیز نمایید.

مقاله پیشنهادی : روش های تمیز کردن و نظافت کفپوش لمینت

تمیز کردن پرده های چوبی

همان طور که می دانید تماس رطوبت با سطوح چوبی می تواند آسیب جدی به آن ها وارد نماید؛ از این رو برای تمیز کردن سطوح چوبی باید از کمترین میزان آب و رطوبت استفاده نمایید. بهترین راه برای انجام این کار، استفاده از یک برس بسیار نرم و مقدار کمی آب می باشد. این کار را با سرعت بالا و بسیار دقیق انجام دهید تا براقیت و درخشش سطح رویی چوب از بین نرود. ممکن است در طول زمان لکه های مختلفی روی پرده های چوبی منزل شما ایجاد شده باشد. برای آشنایی با نحوه صحیح پاک کردن لکه جوهر یا پاک کردن لکه چربی، به مقالات مرتبط مراجعه فرمایید.

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل

تمیز کردن پرده های آلومینیومی

تمام قسمت های پرده آلومینیومی را با مواد شوینده اسپری کنید. سپس با یک دستمال تمیز به آرامی روی پرده بکشید. پس از چند دقیقه، این کار را مجدد انجام دهید تا تمام بخش های آن کاملا تمیز شود. توجه داشته باشید استفاده از اسکاچ و برس های زبر باعث خشدار شدن سطح پرده آلومینیومی شما خواهد شد.

بایدها و نبایدهای تمیز کردن پرده

انجام هر کاری اصولی دارد که رعایت آن ها به افراد کمک می کند تا به نحوی بهتر و طی مدت زمانی کوتاه تر به نتیجه مورد نظر خود دست یابند. شستن پرده نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اصولی دارد که رعایت آن ها به انجام هر چه بهتر کارها کمک می کند.

مطالعه برچسب پرده

پیش از شروع به انجام هر کاری، دستورالعمل های درج شده روی برچسب پرده را با دقت مطالعه نمایید. ممکن است جنس پارچه به کار رفته در آن به گونه ای باشد که نسبت به برخی از انواع مواد شوینده حساس بوده و بافت آن آسیب ببیند. برخی دیگر از پرده ها تنها باید خشکشویی شوند و شست و شوی آن ها به صورت معمولی می تواند از طول عمر مفید آن ها بکاهد. تمامی این موارد به همراه سایر نکاتی که باید هنگام شستن پرده ها به آن ها توجه داشته باشید، در این برچسب درج شده است.

اغلب پارچه های به کار رفته در دوخت پرده از جنس ابریشم، کتان، ساتن، مخمل، پنبه و یا سایر الیاف مصنوعی می باشد. بدیهی است که شناخت کامل تمام انواع پارچه و کسب اطلاعات درباره نحوه شست و شوی صحیح هر یک از آن ها امکان پذیر نیست؛ به همین علت برچسب هایی طراحی شده است که اطلاعات مورد نیاز شما درباره پارچه به کار رفته در دوخت پرده را در اختیارتان قرار داده و تمامی نکاتی که باید برای شست و شوی پرده منزل خود بدانید، در آن نوشته شده است. پس از مطالعه برچسب، ابتدا گوشه ای از پرده را به آرامی بشویید تا از انجام صحیح کار، مطمئن شوید.

چه زمانی پرده را اتو کنیم؟

حتی اگر جنس پرده منزل شما از پارچه ای قابل شست و شو ساخته شده باشد، ممکن است روکش ها و درزهای آن پس از شست و شو جمع شده و ظاهر زیبای پرده را تحت تاثیر قرار دهند. بهترین راه برای خشک کردن پرده های شسته شده این است که پیش از خشک شدن کامل، آن ها را با حرارت متوسط اتو کنید تا چین و چروکی روی آن ایجاد نشود. اگر این کار را زمانی که هنوز پرده کمی نمدار است انجام دهید، اتوکشی آن راحت تر بوده و سریع تر انجام می شود.

نظافت و روش های شستن انواع پرده در منزل

پارچه های خاص

همان طور که می دانید، برای تمیز کردن پرده هایی با پارچه های خاص که ظرافت و حساسیت بیشتری دارند، نمی توان از روش های معمول اقدام نمود. برای شستن این نوع پرده ها می توانید از یک برس نرم یا پارچه لطیف استفاده نمایید؛ تنها کافی است که برس یا پارچه مورد نظر خود را کمی در آب گرم قرار داده و آن را به آرامی روی پرده مخمل خود بکشید. این کار را هر چند وقت یک بار تکرار کنید تا پرده خانه شما همواره ظاهری تمیز و مرتب داشته باشد. همچنین از آب ولرم یا سرد همراه با شوینده مناسب استفاده نمایید.

درجه حرارت مناسب برای شستن پرده

در صورتی که قصد دارید پرده های خود را در خانه بشویید، بهترین درجه حرارت آب سرد یا ولرم می باشد. حتما از شوینده های ملایم استفاده کنید تا بافت پارچه کمتر در معرض آسیب قرار بگیرد. همچنین توجه داشته باشید که این کار باید با ملایمت و به آرامی انجام پذیرد؛ در غیر این صورت، پیچاندن بیش از حد پارچه می تواند باعث آسیب دیدن بافت آن شود.

تمیز کردن پرده معمولی

پس از شست و شوی کامل و عمیق پرده، می توانید هر چند وقت یک بار با استفاده از جارو برقی با مکش آرام و برس نرم و یا یک جاروی دسته بلند نرم و نسبتا لطیف، به آرامی گرد و غبار جمع شده روی پرده را جمع آوری نمایید.

در صورتی که قصد دارید از جاروی دسته بلند برای این کار استفاده نمایید، توصیه می شود جاروی خود را به گونه ای انتخاب نمایید که بافت آن از جنس الیاف مصنوعی باشد، چرا که این نوع جاروها در جمع آوری گرد و غبار، عملکرد بهتری در مقایسه با نمونه های تولید شده با الیاف طبیعی از خود نشان می دهند. مچنین توجه داشته باشید انجام این کار با جارو برقی می تواند باعث کشیده شدن پرده به داخل مخزن جارو برقی شود؛ بهترین راه برای جلوگیری از وقوع این اتفاق، استفاده از یک لایه جوراب نایلونی قدیمی روی دهانه مکنده جارو برقی می باشد.

جمع بندی:

برای شستن انواع پرده در منزل، ابتدا به شوینده‌های ملایمی نیاز دارید. سپس با توجه به جنس پارچه خود، مناسب ترین راه‌ شستشوی پرده را انتخاب کنید. در آخر، آن‌ها را در حالت نمدار اتو کرده و آویزان نمایید. در صورت امکان، بهتر است پرده ها را هر چند وقت یک بار از میله جدا نموده و روی زمین راحت تر آن را تمیز کنید. همچنین قرار دادن پرده در معرض هوای آزاد پس از شست و شو و یا استفاده از خشک کن لباس با چرخه بدون حرارت یا ظریف می تواند به زیبایی بیشتر پرده منزل شما کمک نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *