آشنایی با کفپوش شیشه ای
کفپوش شیشه ای یکی از جدیدترین و جذاب ترین ایده ها در طراحی مدرن داخلی در میان سایر انواع کفپوش می باشد. جلوه ای منحصر به فرد را در منازل مسکونی و محیط های اداری و تجاری ایجاد میکند. امروزه معماران و سازندگان ساختمان توجه زیادی به استفاده از کفپوش ها در اجرای ساختمان های شیک و مدرن داشته و تنوع بالایی در آنها به چشم میخورد.
کفپوش شیشه ای چیست؟
در گذشته شیشه تنها در دیوارها به عنوان پنجره برای نور رسانی به داخل ساختمان مورد استفاده قرار میگرفت، اما به مرور به خاطر مزایا و ویژگی های خاص آن در انتقال نور، به سقف و کف خانه ها نیز راه پیدا کرد . امروزه با پیشرفت صنعت شیشه و ورود شیشه های نشکن به بازار از این محصول می توان به راحتی در کف منازل، راه پله ها، سقف و دیوار ها استفاده کرد و خانه خود را بزرگتر، روشن تر و منحصر به فردتر نمود. این کفپوش ها از شیشه های سکوریت رنگی و ساده یا نمونه های طرح دار و مات با ضخامت زیاد ساخته شده و به دلیل مقاومت بالا در گروه شیشه های ضد گلوله قرار دارند.
انواع کفپوش های شیشه ای
با توجه به اینکه کف پوش های شیشه ای در دنیای مدرن این روزها جای خود را بیش از پیش در صنعت مد باز نموده است. لذا سازندگان این کف پوش ها نیز در جهت تنوع محصولات و رضایت مشتریان خود گام های بلندی برداشته اند. از جمله این موارد می توان به وجود کفپوش با سایز های مختلف با طرح های کاشی کوچک گرفته تا نمونه های یک تکه کف اتاق با طرح های مختلف اشاره کرد. شیشه های مورد استفاده در این کفپوش ها نه تنها از نظر جنس و ضخامت، بلکه بر اساس رنگ نیز تنوع بالایی دارند. به همین دلیل برای سلیقه های مختلف و متناسب با نوع دکوراسیون داخلی می توان گزینه های متعددی را انتخاب نمود.
مقاله پیشنهادی : آشنایی با انواع دیوارپوش کامپوزیت و مزایا و معایب آن
از دیگر انواع آن می توان به کفپوش های شفاف یا کدر اشاره نمود که نوع کدر آن میتواند برای قسمت هایی که نیاز به حفظ حریم شخصی افراد می باشد استفاده گردد.
کفپوش لمینت شیشه ای
این کفپوش ها از دو لایه شیشه سکوریت با ابعاد یکسان تشکیل شده که توسط یک لایه پی وی سی به یکدیگر متصل شده است . مزیت این نوع کفپوش این است که در صورت شکسته شدن ذرات آن از هم جدا نمی شود و هیچ آسیبی به فرد نمی زند.
کفپوش کاشی شیشه ای
به دلیل جلوه بسیار زیبا و منحصر به فرد کاشی های طرح دار که در معماری ایرانی نیز جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد، تلفیقی از شیشه و کاشی را در کفپوش ها می توان مشاهده نمود. این کفپوش ها از نظر ابعاد و رنگ و طرح تنوع بسیار زیادی داشته و استفاده از آنها در آشپزخانه یا سرویس بهداشتی چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند . تمیز شدن آسان، درخشندگی زیاد و مقاومت و جذابیت بالا از مهم ترین مزایای کفپوش کاشی شیشه ای به شمار میروند.
کفپوش های شیشه ای طرح دار (سندبلاست)
از نمونه های پرکاربرد و متفاوت شیشه می توان به شیشه های سندبلاست اشاره نمود که زیر مجموعه ای از شیشه های سکوریت به شمار می روند. این شیشه ها قابلیت اجرای طرح های کاملا سفارشی به صورت شفاف و مات را دارا بوده و از نظر مقاومت در سطح بالایی قرار دارند. طرح مورد نظر شما توسط دستگاه کاتر پلاتر ایجاد شده و بعد از پاشیده شدن پودر سیلیس با پمپ های فشار قوی روی شیشه آماده نصب در منزل می گردد.
کفپوش های کریستال
شیشه های کریستال شامل سه گروه اصلی فلوت، سوپر کلیر و کریستال می باشند که نوع کریستال یا اکسترا کلیر با بیشترین شفافیت در ضخامت های 6 تا 20 میل تولید می گردد. این کفپوش ها برای مکان هایی مناسب است که مشتری به دنبال دیده شدن زیر کف و طبقات زیرین باشد. از جمله موارد کاربرد این کفپوش ها می توان به محیط های تجاری و کاری و منازلی اشاره نمود که زیر کفپوش طراحی خاصی شده یا طبقه زیرین استخر یا گلخانه تعبیه شده است.
کفپوش شیشه ای اسید کاری شده
در شیشه این کفپوش ها طرح توسط پمپ های بسیار قوی و با پاشیدن اسید مخصوص شیشه روی آن تشکیل می شود که طرفداران خاص خود را دارد.
کفپوش شیشه ای حکاکی شده
طرح این شیشه ها توسط دستگاه هوشمند و به طور برجسته روی شیشه حکاکی میشود که در بسیاری از شرکت ها این کفپوش ها جهت تبلیغات نصب می گردد.
کفپوش شیشه ای هوشمند
این کفپوش در جهان به عنوان برترین طرح کفپوش معرفی شده است. عملکرد آن به گونه ای است که با استفاده از ریموت، شیشه از حالت مات به شفاف و برعکس تبدیل می شود. این نوع کفپوش با انرژی الکتریکی عمل نموده و در حالت کلی قیمت بیشتری نسبت به سایر گزینه ها دارند. با توجه به قیمت نسبتا زیاد کفپوش های هوشمند از آنها تنها در بخش های کوچکی از ساختمان استفاده می گردد.
کفپوش های شیشه ای اکریلیک
همان طور که از نام این گروه مشخص است، با استفاده از رنگ های آکرلیک و قلم طرح های منحصر به فرد و سفارشی بر روی آنها ایجاد می گردد. به عبارت دیگر، این نوع کفپوش ها یک اثر هنری است که طرح های دلخواه شما را در کف سالن پذیرایی، اتاق خواب یا دفتر کار ایجاد میکند.
کفپوش شیشه ای اکلیلی
این کفپوش ها دارای محبوبیت زیادی بوده و استفاده از رنگ اکلیلی در شیشه این کف پوش ها این نوع را به کفپوش های لاکچری معروف کرده است.
کاربرد کفپوش شیشه ای
امروزه با توجه به استقبال طراحان از این نوع کف پوش ها سازندگان و تولید کنندگان این صنعت با تولید انواع این کف پوش ها عرصه را برای استفاده این نوع کفپوش در تمامی نقاط داخل و خارج از ساختمان فراهم نموده اند. از جمله موارد کاربرد این کفپوش می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
- کفپوش شیشه ای منزل (سالن پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب)
- استفاده در کف ساختمان های اداری و دفتر کار
- قابل استفاده در رستوران، هتل، کافی شاپ
- استفاده در کف طبقات ساختمان های تجاری و اداری
آیا کفپوش شیشه ای مقاوم است؟
شیشه از شکننده ترین مواد در ساختمان سازی است. انواع شیشه های ساده با قابلیت شکست بالا تا انواع شیشه های سکوریت و ضد گلوله تولید شده است. جنس شیشه های به کار رفته با کفپوش های ساختمانی با آنچه در ساخت درب و پنجره استفاده می شود، متفاوت است. این کفپوش ها از دو یا سه قطعه شیشه آبدیده لمینت شده، ساخته شده اند.
در پروسه تولید حرارت و فشار برای یکپارچه سازی کردن لایه های مختلف شیشه، به کار رفته. موقع نصب از سازه های حمایتی در اطراف شیشه ها استفاده می شود و این امر مقاومت شیشه بسیار افزایش می دهد. کفپوش های شیشه ای 2 برابر بیشتر از کفپوش چوبی استحکام و مقاومت دارند. میزان خش پذیری کفپوش شیشه ای در مقایسه با چوب طبیعی بسیار کمتر است. این شیشه ها دارای چند لایه به هم فشرده هستند و دچار خش و خراشیدگی نمی شوند.
کفپوش شیشه ای در چه مکان هایی نصب می شود؟
شیشه ها از متریالی هستند که هم در فضای داخلی و هم فضای بیرون از ساختمان مورد استفاده فراوانی دارند. سقف های شیشه ای پاسیو، سقف شیشه ای حیاط خلوت و پارکینگ و … مانع تابش نور نمی شوند و در مقابل تغییرات جوی نیز آسیب نمی بینند. کف پوش های شیشه ای نیز به خوبی امتحان خود را در فضای بیرونی پس داده اند. سرما و گرمای هوا، آب و رطوبت یا رفت و آمد موجب آسیب به شیشه های کفپوش نمی شود.
مقاله پیشنهادی : انواع سقف کاذب ؛ مزایا و معایب آن
پنل های شیشه ای در اندازه و ابعاد مختلف برای پوشش سطوح صاف، تولید می شوند. این پنل ها درست شبیه به کاشی و سرامیک دارای طرح ها و رنگ بندی متنوعی هستند. تابش نور طبیعی بر روی شیشه های کف ساختمان، چشم انداز زیبا و خیره کننده ای ایجاد می کند. پنل های شیشه ای را می توان برای پوشش بخش کوچکی از سطوح در نظر گرفت و یا اینکه کل کف ساختمان را با این متریال پوشش داد. جهت حفظ حریم خصوصی امکان استفاده از چسب های مات کننده بر روی شیشه ها وجود دارد. به این ترتیب ضمن عبور نور به فضای زیرین، دید شیشه کامل گرفته می شود.
مزایای کفپوش شیشه ای
مانند کفپوش پی وی سی و غیره، بدون شک استفاده از شیشه در کف ساختمان مزایای متعددی به همراه داشته و به همین دلیل با استقبال زیادی مواجه شده اند. از مزایای کفپوش های شیشه ای می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از کفپوش های شیشه ای در خانه زیبایی منحصر به فردی را به خانه شما می دهد
- قابلیت دید طبقات زیرین همراه نوررسانی به آنها
- کفپوش ها دارای مقاومت بالا در برابر ضربه، عایق در برابر انرژی و گرما و با طول عمر بالاست
- طرح های برجسته روی شیشه مانع از سر خوردن روی آنها میشود
- قابلیت تبدیل کف منزل به ویترین موجودات زنده مثل آکواریوم یا تراریوم یا حتی خرده های چوب یا سنگ
- فراهم شدن امکان نور پردازی از کف با این کفپوش ها
- تمیز شدن و قابلیت شستشوی آسان و عدم ایجاد لک
- استفاده بهینه از نور و بزرگ دیده شدن فضای منزل در آپارتمان های کوچک
معایب کفپوش شیشه ای
به عنوان محدودیت و ویژگی های منفی این کفپوش ها می توان به قیمت گران آنها اشاره نمود. به دلیل گران بودن شیشه های ضد گلوله و لمینت و سند بلاست، قاب و فریم مخصوص به کار رفته و همچنین هزینه نصب و اجرا در حالت کلی کفپوش شیشه ای گران می باشد. لذا اگر به دنبال گزینههای ارزان تر می باشید، بهتر است از کفپوش اپوکسی، پارکت و غیره استفاده نمایید.
علاوه براین، این کفپوش ها گزینه خوبی به عنوان کفپوش مناسب اتاق کودک به شمار نمی رود. چون لطفات و نرمی کافی برای کودکان را نداشته و در صورت زمین خوردن ممکن است بدن آنها دچار آسیب شود.
نکاتی در مورد کفپوش شیشه ای
ممکن است از خود بپرسید، آیا یک کفپوش شیشه ای به اندازه یک کفپ وش چوبی معمولی امنیت دارد؟ اگر سطح آن خیس باشد آیا خیلی لیز و لغزنده نمی شود؟ در ادامه نکات و هم چنین باورهای غلطی که در مورد استفاده از کف پوش شیشه ای وجود دارد را بررسی می کنیم.
کفپوش شیشه ای فقط در داخل ساختمان استفاده نمی شوند!
یکی از کاربرد های متداول و محبوب کف پوش شیشه ای، سقف ایوان تزیینی است. ایوان شیشه ای برای انتقال نور به طبقه پایین استفاده می شود. در بسیاری از مواردی که از فلز یا چوب در ایوان استفاده شده است، سطح نور در طبقه پایین کاهش یافته است. با نصب پنل های شیشه ای در ایوان، نور می تواند از طریق آن به زیرزمین گذر کند. علاوه بر این می توان از ویژگی کف پوش شیشه ای برای تزیین فضای بیرونی با ترکیب روشنایی ال ای دی زیر شیشه های کف در شب استفاده نمود.
شیشه های هنری دکوراتیو امروزی در کفپوش شیشه ای قابل استفاده هستند!
اگر شما هم از طرفداران بزرگ شیشه های رنگی امروزی هستید و فکر می کنید این هنر نمی تواند در کفپوش های شیشه ای بکار گرفته شود، تجدید نظر کنید. شما می توانید بهترین شیشه را هم از نظر کفپوش شیشه ای و هم از نظر هنر دکوراتیو شیشه داشته باشید، که امنیت کامل برای راه رفتن را داشته باشد و زمان راه رفتن بر روی آن با دیدن نورهای رنگی سرگرم می شوید.
کف پوش های شیشه ای در زمان بارندگی لیز و نا ایمن نیستند!
اگر یک کفپوش شیشه ای، سطح رویی پرداخت شده نداشته باشد، آن سطح می تواند در زمان بارندگی و رطوبت برای راه رفتن لغزنده باشد. کفپوش های شیشه ای، یا با سندبلاست و یا با سرامیک طرحدار که سطح رویی برجسته ای دارند، ساخته می شوند که کنترل کشش را حتی در زمان رطوبت شیشه نیز حفظ می کنند.